96 % građana u županijama s hrvatskom većinom ne podržava Komšića

U anketi, koja je provedena telefonskim putem na slučajnom uzorku od 3 000 građana u županijama s hrvatskom većinom, 98 posto ispitanika izjasnilo se da podržava uređenje BiH od tri ili četiri federalne jedinice i ukidanje županija, a isti broj ispitanika se izjasnio da više porhvaća Hrvatsku od Bosne i Hercegovine.
Ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju podržalo je 12 posto građana, dok je protiv njezina ulaska u EU bilo 81 posto građana.

Na pitanje smatrate li sebe lojalnim, odanim ili privrženim građaninom, odnosno prihvaćate li Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu 93 posto ispitanika je odgovorilo da ne prihvaća BiH kao svoju domovinu, dok je samo njih 2 posto odgovorilo potvrdno, a 5 posto se nije moglo odlučiti o tom pitanju.

Na političkoj sceni većina građana, njih 97 posto podržava HDZ BiH, a rad OHR-a 96 posto ispitanika ocijenilo je lošim.

Iz organizacije "Croatia Lebertas" su pozvali organizacije koje se bave istraživanjem javnog mijenja da provedu anketu s istim ili sličnim pitanjima kako bi se što jasnije utvrdilo raspoloženje hrvatskog javnog mijenja u BiH te kako bi se isto i uvažilo u društveno-političkim raspravama.

Fena