FOTO  Otvorena izložba slika akademske slikarice Antonije Čačić

Otvorena izložba slika akademske slikarice Antonije Čačić

Riječ je o izložbi 16 slika na platnu srednjih i velikih formata rađenih u tehnici akril na platnu.

Antonia Čačić kazala je kako po prvi put izlaže u BiH te da su slike nastale unatrag dvije tri godine, javlja Fena.

Nastale su po povratku iz Perua gdje je bila na slikarskim radionicama. Točnije boravila je u Andama gdje postoji mjesto koje je bilo osmatračnica Inka i gdje se vidi sve u krugu od 360 stupnjeva, a što joj je bila inspiracija za slike.

- Pristupam platnu na način da prolijem prvo boju a onda je pokupim s papirnatim ručnicima i neke djelove ostavim a neke preslikam i ponovno radim na njima dok ne dobijem likovnu cjelinu. To je vrsta apstraktnog slikarstva tzv. kontroliranog slučaja gdje je dio ispao slučajno ali onda vi tu slučajnost prepoznajete kao likovnu cjelinu - kazala je Čačić.

Direktor korporativnik komunikacija u Aluminiju d.d. Mostar Darko Juka kazao je kako s ovom izložbom otvaraju ovogodišnju sezonu Galerije "Aluminij".

Za slikaricu Čačić Juka navodi kako je ona u usponu te da zaslužuje pozornost koju ima, ističući kako je dosad izlagala samostalno i skupno u Hrvatskoj, Sloveniji i Velikoj Britaniji.

- Ova izložba je jedna apstrakcija koja propituje svijet na njoj svojstven način. Likovni kritičar Nikola Albaneže nazvo je svoj kritički ostvrt "Dah vizualnih mantri". Sami naslov tog osvrta dosta govori o kavoj umjestnosti je riječ - istaknuo je Juka.

Izložba će biti otvorena četiri tjedna.

Inače, Antonia Čačić rođena je 1976. godine u Zadru. Godine 2001. diplomirala je pri Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2002. diplomirala i slikarstvo pri Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Eugena Kokota, da bi 2006. u Ljubljani stekla i treću diplomu završivši poslijediplomski Studij slikarstva u klasi Gustava Gnamuša.