Oblačno vrijeme očekuje se i u prvoj polovici idućeg tjedna

vremenska prognoza, oblačno vrijeme, zahlađenje, vrmenska prognoza, vrijeme, vrijeme, BIH

Danas u Bosni i Hercegovini uglavnom oblačno. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim područjima očekuje se dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 9. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

Oblačno vrijeme očekuje se i u prvoj polovici idućeg tjedna.

U ponedjeljak se očekuje uglavnom oblačno vrijeme. U Bosni će biti i magle. U večernjim satima kiša se prvo prognozira na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne, a tijekom noći na utorak oborine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu i sjeverozapadu zemlje i do 10. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini uglavnom oblačno vrijeme. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u središnjim i istočnim područjima je moguć slab snijeg. Jače oborine u Bosni. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini većinom sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10.