Obitelj delničkog maturanta: Španjolci lažu, pokrenut ćemo svoju istragu o Tinovoj smrti!

Obitelj delničkog maturanta: Španjolci lažu, pokrenut ćemo svoju istragu o Tinovoj smrti!
Što je mladić koji je volio društvo potpuno sam radio kraj gradilišta novogradnje udaljenog nekoliko kilometara od hotela u kojem je boravio s ostalim maturantima? Kako je prešao oko 2,5 metra visoku ogradu kojom je zaštićen prostor novogradnje? Kako se uopće mogao penjati na dizalicu s koje je navodno pao, ako mu je lijeva ruka zbog nedavne ozljede bila preslaba za takve napore? Kako to da se najpije tvrdilo da na tom gradilištu nije bilo video-nadzora, a potom se otkrilo da kamere postoje, ali baš taj dan, eto, nisu radile. Ta, ali i niz drugih pitanja ne muče samo javnost, već i obitelj nesretnog mladića koja se upravo stoga jučer obratila javnosti u tekstu u kojem piše:

'Prije svega zahvaljujemo našim profesorima Anti Tadiću i Mirjani Pavlić-Midžić, Goranu iz agencije Obside travel, djelatnicima veleposlanstva Hrvatske u Španjolskoj te Tinovim i našim prijateljima na svesrdnoj pomoći. Uspjeli smo dobiti nama vrlo bitne informacije nakon kojih je jedini siguran zaključak da je izvješće katalonske policije i istrage jedna velika laž. Kako bismo doznali što se događalo posljednjih 10 minuta života našeg Tina, zatražili smo nastavak službene, ali smo počeli i našu privatnu istragu te angažirali odvjetničko društvo. Činjenica je da nam to neće vratiti Tina, no barem ćemo nakon velikog upitnika moći staviti točku. Uz to želimo da sve buduće generacije maturanata koje žele ići u Lloret de Mar budu upoznate sa svime što se tamo dogodilo Tinu, ali i generacijama maturanata koje su tamo prije odlazile, samo što se javnost o tome nije informirala, a izvješća policije se zataškavala i proglašavala nesretnim slučajem. Upravo radi toga, a nakon što budemo imali sve pouzdane informacije, podijelit ćemo ih s javnošću', piše u priopćenju obitelji Grgurić.

Puno čudnih detalja

Najava ove borbe za traženjem istine je logična jer je cijeli taj tragični događaj toliko pun u najmanju ruku čudnih detalja da jednostavno traži istragu i analizu, piše Novi list.

Želi li zaista španjolska policija, u ime očuvanja ugleda tog gradića kao destinacije u koju stižu deseci tisuća europskih maturanata, slučaj ekspresno staviti ad acta i zanemariti ga, pokazat će vrijeme. No, da je pitanja još uvijek puno više no odgovora i da sve skupa djeluje krajnje sumnjivo i neobično više je no očigledno. U sve to uklapa se i još neslužbena vijest o novom incidentu kad je prije dva dana u istom mjestu navodno pokušana otmica jednog zagrebačkog maturanta. Čudno je pomalo i to da tijelo nesretnog Tina Grgurića još nije prispjelo u Hrvatsku, iako se tragedija dogodila još prošlog četvrtka.

Izvor: danas.hr