Nevjerojatna sreća: U jednom danu dobila četvero unučadi

tri sestre , rodile isti dan

Čitava se priča odvila u rodilištu najstarije bolnice u Crnoj Gori, Danilo I. na Cetinju, gdje su sestre Olivera, Jasna i Jelena u petak ujutro, u razmaku od pola sata, na svijet donijele četvero djece.

Prva je u salu za porode ujutro oko 9 sati ušla Olivera Mugoša Midžor, koja je rodila djevojčicu Stefanu. Malo nakon nje njezina je sestra blizanka Jasna Rakočević rodila blizance Uroša i Anju, a u 11 sati ovaj sretni serijal zatvorila je Jelena Vukčević koja je na svijet donijela malenu Dariju.

Sve tri rodilje porodio je dr. Predrag Jovović koji je predvodio ginekološki tim, a uz njega su, naravno, tijekom ova tri “sestrinska” porođaja bili još dva ginekologa, anesteziolog i pedijatar.

- Porođaji su protekli uredno. Rodilje i njihova djeca su dobro - kratko je nakon odlično obavljenog posla izjavio dr. Jovović.

Ovo pravo malo čudo prokomentirala je i direktorica Opće bolnice Danilo I., dr. Sonja Radojičić riječima kako je njezin ginekološki odjel dokazao da svojim timskim radom i organizacijom može biti kvalitetan servis građanima Cetinja i Crne Gore.

Ipak, najsretnija i najponosnija u ovoj priči je četverostruka baka Mara Mugoša, koja nestrpljivo čeka izlazak kćeri i unučadi iz bolnice, a nema sumnje kako će uz nju slaviti i čitava Donja Gorica. Za portal vijesti.me vidno uzbuđena putem telefona rekla je kako je najsretnija majka na svijetu, a samim time i baka.

- Ne znam gdje sam, ni na nebu ni na zemlji - riječi su kojima je baka Mara Mugoša u telefonskoj izjavi opisala kako se osjeća nakon što su sva tri poroda njezinih kćeri prošla u najboljem redu. Uz to, kratko je dodala kako od kćeri Jelene već ima jednu unuku, malenu Mariju, koja će uskoro napuniti tri godine.

Iako su sestre zajedno prolazile sve čari i iskušenja trudnoće, pa tako i bolničke dane uoči poroda, teško je bilo i pretpostaviti da bi u tako kratkom razmaku sve tri mogle roditi, s time da je blizankama Oliveri i Jasni ovo bila prva trudnoća.

Ako ovo i nije priča za Guinnessovu knjigu rekorda, svakako je nešto o čemu će se još godinama pričati u Crnoj Gori, a četvero rođaka rođenih na isti dan imat će čime zabavljati vršnjake, pa i djecu i unuke.
U svakom slučaju, ovakva nevjerojatna priča teško da se može ponoviti.