Mostarci za fiskalne kase u taxi vozilima, Sarajlije i Tuzlaci za paušal

fiskalizacija, paušal, Porezna uprava

Svi taksi prijevoznici u Crnoj Gori morat će posjedovati registar kase kako bi evidentirali promet.

Iz Porezne uprave Crne Gore poručili su kako će njihovi inspektori od 1. veljače 2020. godine intenzivno provjeravati poštuju li taksisti Zakon o porezu na dodatu vrijednost (PDV), koji propisuje obvezu izdavanja računa kupcu za svaki izvršeni promet.

Što o tome misle taksisti u Bosni i Hercegovini i podržavaju li ideju da se preslika primjer iz Crne Gore, donosi Faktor. - Po zakonu spadamo u niskoakumulativne djelatnosti i shodno tome plaćamo paušal.

Imamo određene obveze prema državi koje izmirujemo do svakog 7. u mjesecu. Sve je regulirano zakonskim propisima i Porezna uprava Federacije BiH je zadovoljna kako izvršavamo svoje obveze – kazao je za Faktor Enver Suljagić, predsjednik Udruženja "Sarajevo Taxi".

U Mostaru su, barem u tvrtki Moj Taxi, za crnogorski recept. - To bi bio dobar potez. Suzbila bi se siva ekonomija što je, nadamo se, svima u interesu u Bosni i Hercegovini. Istovremeno, i gospodarstvo bi dobilo svojevrstan vjetar u leđa – kazali su u Moj Taxi Mostar.

Za razliku od Mostaraca, u Tuzli razmišljaju poput kolega iz Sarajeva. - Samostalni taksi prijevoznici su propisima još iz 2000. godine svrstani u grupu niskoakumulativnih djelatnosti.

Porez plaćamo paušalno. Pravne posobe su u nekoj vrsti fiskalnog prometa, ali oni račune kucaju u svojim sjedištima i ne prikazuju činjenično stanje. Primjerice, napravi se 500 vožnji, a otkuca se 50 računa.

Također, tu nigdje nema vozača na crno. Ne bi nam odgovaralo uvođenje fiskalnog prometa jer cijene goriva mogu samo rasti.

No, kada bi se i pravne osobe našle u tome i u potpunosti ispunjavala svoje obveze, možda bismo i mi drugačije razmišljali – rekao je Neim Husić, predsjednik Udruženja Tuzla Taxi.

U Republici Srpskoj nezadovoljne su pravne osobe koje se bave pružanjem taksi usluga. - Fiskalni računi se izdaju u svakom vozilu, na to nas obvezuju postojeća zakonska regulativa.

To se odnosi samo na društva s ograničenom odgovornošću, dok su samostalni prijevoznici izuzeti od te obveze.

Smatramo da to nije pošteno i zbog toga smo se žalili nadležnim institucijama u RS-u – rečeno je u banjolučkom Petrol Taxiju.