Uprava Aluminija: Zlonamjeran i dobro smišljen napad mostarskoga Dnevnog lista na Aluminij d.d. Mostar

U svezi s jučerašnjim neprofesionalnim pisanjem mostarskoga Dnevnog lista, Uprava Aluminija d.d. Mostar reagirala je demantijem, upućenom gosp. Dariju Lukiću, glavnomu i odgovornom uredniku te tiskovine. Reagiranje koje potpisuje direktor Društva Ivo Bradvica, u cijelosti predočavamo i svekolikoj javnosti:

Poštovani,

krajnje smo zgroženi zlonamjernom podvalom Aluminiju, objavljenom u Vašoj tiskovini, dana 14. lipnja 2011. godine, na udarnim 2. i 3. stranici, u tekstu nazivlja Direktori skrivaju milijardu maraka depozita.

Ne ulazeći u onaj dio u kojemu spominjete druga poduzeća, pišući o navodnim stotinama milijuna maraka prikrivenih depozita u komercijalnim bankama, oštro reagiramo na spominjanje Aluminija u tomu kontekstu, napose jer nam je zla nakana prepoznatljiva iz činjenice da za gotovo sva druga poduzeća navodite konkretne brojke, a Aluminij svojim čitateljima podvaljujete usputno, kao jednoga u nizu koji je, kako tvrdite, uključen u kriminalne radnje.

Posebno smo začuđeni i gnjevni jer je potpisana novinarka Vanja Bjelica-Čabrilo, ne tako davno, profesionalno ugošćena u Aluminiju u razgovoru s direktorom Društva, gdje je dobila sve tražene podatke i kada je upoznata s činjeničnim stanjem, a to je da mostarski Aluminij, na istinsku žalost svih njegovih djelatnika, ali i ne na našu krivicu, već dvije godine posluje s pozamašnim gubitkom i kamo sreće da imamo deponirane milijune i da ste mogli barem navesti neke enormne brojke koje krijemo od Vlade.

Tražimo žurno i neodgodivo reagiranje i objavu ovoga demantija u cijelosti, uza Vašu ispriku, a kako biste barem ublažili nanesenu nam štetu i umanjili neopravdanu i zlonamjernu povrjedu ugleda ovako velikoga gospodarskog subjekta koji, jedini u Hercegovini, upošljava 900 djelatnika, redovito i u maksimalnomu iznosu izmiruje sve svoje zakonske obveze, unatoč ostvarenim gubitcima, i tako pomaže ukupnomu životu naše zajednice.

Da je barem, kao i u prethodnomu razdoblju, potpisana novinarka podigla slušalicu i nazvala Aluminij, u kojemu nikada nije niti će ikada biti odbijena, do ovoga ne bi došlo pa se nikako ne možemo oteti opasnomu dojmu kako je ovdje riječ o krajnje zlonamjernomu i smišljenom napadu Dnevnoga lista na Aluminij, bez ijednoga ponuđenog argumenta i dokaza.

U nadi kako ćete nas u ovomu razuvjeriti i uvjeriti nas u drukčije, ne tjerajući nas na traženje sudske zadovoljštine, pozdravljamo Vas.