ZIMSKI GRAD Privukao više od 100.000 ljudi

zimski grad, Mostar, posjetitelji

Foto: M. Smajkić

Manifestacija koja je već postala prepoznatljiva u najvećem gradu na Neretvi, „Zimski grad“, jučer je službeno završena. Iako je „Zimski grad“ ove godine, koji je otvoren 1. prosinca, bio koncipiran na potezu od Musale sve do Rondoa, ipak na Šetalištu je bila najveća koncentracija svih sadržaja i događaja.

Tako su se jučer na Šetalištu praznile drvene kućice koje su svojim raznovrsnim ponudama privlačile Mostarce, ali i turiste.

Da organizatori već idu u pripreme za naredni „Zimski grad“ potvrdila je Sanela Ćorić iz Službe za kulturu Grada Mostara.

Klizalište će biti otvoreno sve do početka idućeg tjedna, kako bi najmlađi Mostarci još mogli uživati u blagdanskoj čaroliji u svom gradu.

-Ovogodišnji koncept s tri cjeline, Advent, Magic i Market, pokazao se veoma dobrim, ali mi ćemo se potruditi da za naredni osmislimo još kvalitetnije sadržaje i program.

U konačnici, veoma smo zadovoljni, pogotovo se možemo pohvaliti rekordnim brojkama, jer samo za Novu godinu imali smo više od 15.000 posjetitelja, a u to vrijeme su turistički kapaciteti bili popunjeni s više od 95 posto.

Generalno, „Zimski grad“ je posjetilo više od 100.000 ljudi - istaknula je Ćorić.