Zapovijedio Ljubo Bešlić: Dezinfekcija, čišćenje i pranje gradskih ulica u Mostaru

Ljubo Bešlić
hercegovina.info

Na temelju Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Grada Mostara, Stožer Civilne zaštite Grada Mostara dana 19. ožujka 2020. godine donio je četiri zapovijedi.

1. Zapovijeda se komunalnim poduzećima („Komos“ d.d. u stečaju, „Parkovi“ p.o i „Komunalno“ d.o.o.) da odmah započnu aktivnosti na provođenju pojačanih izvanrednih mjera odvoza smeća, čišćenja, pranja i dezinfekcije (gradskih ulica, trotoara, javnih stepeništa, trgova, javnih parkinga i ostalih popločanih i asfaltiranih površina) na području Grada Mostara.

2. Dezinfekciju navedenih površina potrebno je uraditi po preporukama Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Mostar.

3. Za provođenje ove zapovijedi odgovorni su rukovoditelji navedenih pravnih osoba, a nakon obavljene dezinfekcije dužni su podnijeti izvještaj o izvršenju zapovijedi članici stožera Civilne zaštite Grada, načelnici Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove.

4. Ova Zapovijed /Naredba stupa na snagu danom donošenja i ista će objaviti u „ Službenom glasniku Grada Mostara „, navodi se u priopćenju koje potpisuje zapovjednik Stožera Civilne zaštite Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Ljubo Bešlić

Grad Mostar A6-ticom protiv korone

Gradska uprava Mostara ovih dana je registrirala novi Audi A6, najskuplje vozilo koje je u zadnje vrijeme nabavljeno u BiH, i čija je vrijednost bez PDV-a 125 tisuća maraka, saznaje hercegovina info.…