FOTO  Vlada HNŽ-a: Potpisani ugovori za 536 stipendija i subvencija

Vlada HNŽ
Prije potpisivanja ugovora, obraćajući se nazočnim studentima, dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa istaknuo je kako je ove godine izmijenjen Pravilnik tako da su izravno stipendije i subvencije dobili učenici generacije, studenti stopostotni invalidi, studenti bez oba roditelja i studenti djeca poginulih branitelja. Inače, stipendije i subvencije dodjeljivane su temeljem četiri kategorije - deficitarnost zanimanja, temeljem uspjeha u učenju, za studenta-dijete pripadnika braniteljske populacije i za studente u statusu socijalno ugroženih osoba.

„Vi ste budućnost ove zemlje. Vjerujem u to kako će mnogi od vas nakon okončanog studija preuzeti odgovorne dužnosti u našem društvu", poručio je ministar Hadžović čestitajući dobitnicima stipendija i subvencija.

„Visina stipendije i subvencije je ista kao i prošlih godina - 120, odnosno189 KM. Ukupno ćemo stipendirati oko 1650 studenata. Nadam se kako ćete vi, koji ste ove godine upisani na prvu godinu studija, sljedećih pet godina koristiti našu stipendiju", kazao je ministar Hadžović.

„Sretni smo što smo ove godine, u odnosu na prethodnu, dodijelili 200 stipendija više - to je značajno povećanje i svim studentima koji su danas s nama čestitam na dobivenoj stipendiji ili subvenciji, jer je konkurencija bila velika. Vaša je obveza tijekom pet sljedećih godina dobro učiti i donositi potvrde da ste redovito upisali sljedeću nastavnu godinu", kazao je, u ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade, Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.