Vjeroučiteljica iz Tomislavgrada propješačila Camino de Santiago

zimska oprema, automobil, predavanje, put sv. Jakova

U dvorani Franjevačke crkve u Mostaru održano je predavanje Martine Sabljić o 24 dana njenog putovanja na Camino de Santiagu, poznatijem kao Put sv. Jakova. Na predavanju pod nazivom “Stopama sv. Jakova” okupili su mladi vjernici, većinom studenti, iz cijele Hercegovine.

Na ovo putovanje otisnula se u lipnju 2017. godine. Nakon njega, kako je kazala misija joj je postala da širi svoje svjedočanstvo i potiče ljude na ovo hodočašće o kojem je imala samo riječi hvale.

Camino vas uči i razbija vam predrasude, rekla je Sabljić.

Kroz svoje svjedočanstvo, humorističan način, iznijela je priče mnogih svojih suputnika, dirljive i misteriozne trenutke svoga putovanja. Rekla je i kako joj je iznimno drago vidjeti kako se iz godine u godinu povećava brojka Hrvata među hodočasnicima na Caminu. Podijelila je korisne savjete budućim hodočasnicima, a među mladom publikom itekako je probudila interes za ovo dugo i naporno, ali predivno i oslobađajuće putovanje, piše Treći.ba.

Camino de Santiago je naziv za rutu koja se proteže od francuskog grada Saint Pied de Porta do španjolskog gradića Santiago de Compostela u kojem se nalazi svetište sv. apostola Jakova, koju hodočasnici iz cijelog svijeta prelaze još od Srednjeg vijeka.