Veleposlanička frankofonija u BiH prepoznala borbu incijative 'Jer nas se tiče'

blokade, jp uborak, deponija uborak , prosvjed, jer nas se tiče, uborak, nagrada, proznanje

Inicijativa građana "Jer nas se tiče" iz Mostara ovogodišnji je dobitnik nagrade "Most za budućnost - Lepontpourl’avenir", koju dodjeljuje grupa frankofonih veleposlanika u BiH.

Ovo priznanje, koje se dodjeljuje po četvrti put, ima za cilj javno nagraditi pojedinca ili grupu zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga i izgradnjom mostova između različitih zajednica u Bosni i Hercegovini.

"To je nagrada za one koji se svojom dobrom voljom i na primjeren način bave pitanjem od interesa za svoju lokalnu zajednicu i šire" priopćili su iz Inicijative.

Ističu kako je borba građana za zaštitu životne sredine, rijeke Neretve, plodnog zemljišta i zdravlja ljudi koji žive u okolini deponije Uborak, ali i šire, prepoznata kao borba za opće dobro od strane grupe frankofonih veleposlanika u BiH.

Grupa frankofonih veleposlanika u BiH okuplja veleposlanike iz različitih zemalja, koji govore francuski jezik i žele promovirati vrijednosti dijaloga i raznovrsnosti frankofonije.

''Most za budućnost - Lepontpourl’avenir'' uručuje se u povodu 20. ožujka - Međunarodnog dana Frankofonije kada se slave dijalog i univerzalne vrijednosti mira, suradnje, solidarnosti i održivog razvoja. Priznanje će biti uručeno krajem ožujka, navode iz Inicijative "Jer nas se tiče".