Usvojen prijedlog proračuna HNŽ i financijski plan ZZO

HNŽ, ZZO HNŽ, proračun

Vlada HNŽ je, na današnjoj sjednici, utvrdila Prijedlog Proračuna HNŽ i Prijedlog Zakona o izvršenju Proračuna za 2020. godinu koji će biti upućeni u skupštinski postupak.

Također, usvojen je Prijedlog Izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije za 2019. godinu u iznosu 141.862.000 KM.

Usvojeni su, također, Prijedlog Financijskog plana u iznosu 148.250.000 KM i Prijedlog Odluke o izvršenju Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2020. godinu.

Nakon što je Skupština HNŽ potvrdila Izmjene i dopune Proračuna za 2019. i Nacrt Proračuna za 2020. godinu, usvajanjem financijskih dokumenata Zavoda osigurani su potrebni financijski preduvjeti kako bi se u cijelosti mogao ispoštovati dio obveza koje je Vlada preuzela potpisivanjem kolektivnih ugovora sa sindikatima zdravstva.

Tijekom rasprave naglašeno je kako se radi o značajnim izdvajanjima s ciljem poboljšanja materijalnog statusa bolničkih i zdravstvenih ustanova i njihovih uposlenika, što je u konačnici usmjereno na podizanje kvaliteta usluga koje građani dobivaju u sklopu zdravstvenog sustava.