FOTO/VIDEO  Uskoplje je pet puta manje od Mostara, ali ima ono što grad na Neretvi nema

Gornji Vakuf - Uskoplje dvorana
hercegovina.info

Novoizgrađena Sportska dvorana, kapaciteta 1.175 sjedećih mjesta otvorena je 11. svibnja 2017. godine u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Gradnja Sportske dvorane počela je 2009., na površini od 3.000 kvadratnih metara.

Uz dvoranu za odigravanje utakmica i druge sportske aktivnosti objekt ima, između ostalog, šest suvremeno opremljenih svlačionica za igrače i suce.

Nakon izgradnje sportske dvorane sportski kolektivi u ovoj općini bilježe zapažene rezultate. Rukometaši Sloge su postali stabilni premijerligaši, a u subotu su ostvarili i plasman na Final Four Kupa BiH.

Malonogometaši Sloge već u prvoj sezoni u Premijer ligi nalaze se u sredini ljestvice s dobrim izgledima za plasman u Ligu za prvaka.

Rukometne utakmice u dvorani prati oko 1500 gledatelja, a dobru posjetu ima i MNK Sloga čije susrete gleda tisuću ljubitelja futsala.

Sadržaj se učitava...

Dok sportaši u općini Gornji Vakuf-Uskoplje imaju vrhunske uvjete za rad, sportaši u Mostaru igraju i treniraju u neuvjetnoj školskoj dvorani na Bijelom Brijegom.

Izgradnja gradske dvorane u mostarskom naselju Centar 2 započela je prije 35 godina i nema naznaka da će uskoro biti završena.

Loši uvjeti za rad i kriza u vođenju klubova doveli su mostarske dvoranske klubove u težak položaj. Rukometaši Zrinjskog istupili su iz Premijer lige BiH, a HFC Zrinjski je ostao u natjecanju samo zahvaljujući nekolicini sportskih entuzijasta.

Prema posljednjem popisu stanovništva općina Gornji Vakuf-Uskoplje imao je 20 933 stanovnika, dok je u Mostaru živjelo 105 797 ljudi.

Mostar je pet puta veći od Uskoplja, ali on za razliku od ove općine iz Srednjobosanske županije nema dvoranu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.