Ugledni ekonomski analitičar poručio studentima u Mostaru: Znanja nikada dosta, ne postoji suvišno znanje

ekonomski analitičar, željko kardum, Mostar

Ekonomski analitičar Željko Kardum danas je održao predavanje pod nazivom ''Paradoksi u hrvatskom medijskom prostoru'' na Filozoskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Studentske udruge PRESS (udruga studenata novinarstva) i PRUMO(udruga studenata PR-a) zaslužne su za organizaciju.

„Drago mi je što imamo priliku ugostiti jedan od najsnažnijih autoriteta na području gospodarskog novinarstva, urednika na HRT-u i financijskog kolumnistu koji je stjecao iskustvo na zagrebačkoj burzi. Mislim da ćemo ovim predavanjem naučiti mnogo toga što do sad nismo mogli“, dodao je prof. dr. Iija Musa.

Svojim predavanjem Kardum je naglasio kako prilikom bilo kakve komunikacije s javnošću nije važno koliko znamo o temi, nego je najvažnije znati kome se obraćamo. Tko je publika kojoj se priča priča. Postoje dobne, kulturološke, obrazovne i mnoge druge razlike, ali poruku koju pošiljatelj šalje svi trebaju razumijeti.

ekonomski analitičar,željko kardum,Mostar

„Možete biti stručnjak za određeno područje, ali ako vas javnost ne razumije i ako ste precijenili sebe ili podcijenili publiku, poruka je izgubljena i nikad neće stići do primatelja. Svi oni koji na određeni način utječu na medije neće određivati kako se piše, nego će pokušati nametnuti ono o čemu će se pisati, što je mnogo bitnije“ izjavio je Željko Kardum.

Ugledni ekonomski analitičar poručio je studentima kako znanja nikad nije dosta. „Ne postoji suvišno znanje, a ono se najbolje razvija neprestanim rješavanjem problema koji su nam na putu“ naglasio je.

Martina Perković / Hercegovina.info