Učenica izbjegla otmicu: Daj broj telefona ili ulazi u auto

Samo zahvaljujući brzoj snalažljivosti i bijegu, uspjela je uteći dvojici muškaraca koji su joj vozilom prepriječili put, a koji su je prethodno pratili dok je ona pješice išla od škole prema svojoj kući. Sve se događalo u Bjelušinama u blizini pravoslavne crkve.

Džipom pratili djevojku

Kako je ispričala 18-godišnjakinja za Dnevni list, dva muškarca koja su se nalazila u crnom džipu zatamnjenih stakala zaprijetila su joj da im "da broj telefona ili da uđe s njima u vozilo".

- Vraćala sam se iz škole jučer oko 12 sati i dok sam pješačila, razgovarala sam na telefon. Sve se događalo pored pravoslavne crkve. Pored mene je išao crni džip koji se kretao vrlo sporo, i odmah mi je bilo sumnjivo jer se išao paralelno sa mnom. Mislila sam da hoće skrenuti s ceste. Ja sam u tom trenutku prestala razgovarati na telefon i stala sam kako bi sačekala da taj auto skrene. Međutim, tada je tek uslijedio problem, kazala je djevojka koja je zvučala jako uznemireno i prepadnuto.Vozilo se zaustavilo i djevojka se našla u neugodnoj situaciji.

- On je stao ispred mene i zapriječio mi prelazak preko ceste. Htjela sam zaobići vozilo, i kada sam to pokušala, iz auta su izišla dva muškarca. Imali su naočale na očima, i bili su odjeveni u crne hlače i jakne. Jedan od njih je imao bijelu majicu. Prepala sam se i mahinalno sam krenula trčati, kad je jedan od njih uzviknuo: 'Stani!' Drugi je još dodao: 'Daj nam broj telefona ili ulazi u auto!' Ja se nisam obazirala i odlučila sam potrčati još brže. Kada sam protrčala pored njih, jedan je ispružio ruku da me zaustavi, i umalo je u tome uspio, jer me okrznuo. Ja se nisam osvrtala i trčala sam što sam brže i jače mogla, ispričala nam je djevojka.

Mogla bi ih prepoznati

Budući da se jako uplašila, kako je ispričala, nije joj uopće na um padalo zapamtiti broj registracijskih pločica na crnom džipu. Dodala je kako bi vrlo lako mogla prepoznati dvojicu muškaraca iz džipa koje je opisala da imaju otprilike oko 30 godina, te da je jedan bio prilično krupan i deblji, a drugi mršaviji muškarac.
- Užasno sam se prepala, i tek kad sam im uspjela pobjeći, uhvatio me pravi strah. Ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da su me uspjeli uhvatiti i uvući u vozilo. Sada me strah tuda uopće i prolaziti i ići u školu, kazala nam je 18-godišnja učenica iz Mostara. Njezina majka je bila zabrinuta. Razgovarajući s djevojkom, čule su se riječi zabrinute majke, a nakon slučaja ubojstva Amile Sabljić prošlog vikenda kod mostarskog hotela 'Ero', porasla je zabrinutost za sigurnost građana. Jučerašnji incident kod pravoslavne crkve samo je indikator kako opasnost uvijek vreba i dodatno upozorava na oprez, posebno djevojaka koje idu same i kao takve su meta raznim osobama iz kriminalnog miljea i s policijskim dosjeima.

Piše: Nermin Bise / Dnevni list