U nedjelju biciklijada ulicama Mostara

biciklizam, žene, biciklo, seks, biciklo, vožnja bicikla, biciklist
Biciklijada ulicama Mostara startat će u 18 sati kod nekadašnje željezničke stanice nadomak Španjolskog trga, a završit će kod O.K.C "Abrašević".
 
Sudionici biciklijade mogu biti svi oni koji posjeduju ispravan bicikl (bicikl u voznom stanju). Djeca mlađa od 16 godina će morati biti pod pratnjom starije osobe. Poželjno je da sudionici biciklijade imaju zaštitnu opremu ili dio iste, odnosno štitnike, rukavice i kacigu koja je i zakonom obvezna.
 
I ovogodišnja biciklijada bit će pod pratnjom policije, pa će u trenutku prolaska sudionika dolazit kraćih prekida u prometu.

Koordinator biciklijade Samir Šehović,  kazao je u izjavi za Fenu kako će se ove godine nastojati organizirati još jedna biciklijada i to povodom Međunarodnog dana bez, koji se obilježava 22. rujna. 
 
Svijest o korištenju bicikla kao prijevoznog sredstva u Mostaru i regiji nije dovoljno zrela, a kao rezultat imamo sve veći broj automobila na ulicama, stvaranje tzv. "čepova" (neprohodnost ulica), uništavanje zelenih površina i mnogih drugih faktora koji utječu na život u gradu općenito, upozorio je Šehović, pozvavši sve građane koji posjeduju ispravan bicikl da u nedjelju sudjeluju na bicikladiji.

(Fena)