U Mostaru zabrana kretanja više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1.5 metra

Ulice Mostara
Hercegovina.info

Na temelju Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Grada Mostara, broj 02-46-3/20, Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj, dana 22. ožujka  2020. godine, donio je pet zapovijedi za stanovništvo: 

1. Zapovijeda se zabrana kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1.5 metra na području Grada Mostara.

2. Zapovijeda se taksi vozačima da na području Grada Mostara da u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko – epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitinu opremu (maska i rukavice) i za putnika i za vozača.

3. Za provođenje ove zapovijedi odgovorno je Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava Mostar.

4. Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova –Policijska uprava Mostar da putem Operativnog centra civilne zaštite Grada Mostara izvještava Stožer civilne zaštite Grada Mostara o svim poduzetim mjerama na izvršavanju ove zapovijedi.

5. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja, stoji u dopisu koji potpisuje Zapovjednik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Ljubo Bešlić.