FOTO  U Mostaru predloženo šest potencijalnih lokacija za novu deponiju

uborak, Mostar

Na današnjem sastanku koji je održan u Gradskoj vijećnici u Mostaru predstavljeno je šest prijedloga potencijalnih lokacija za novu deponiju komunalnog otpada.

Jedan od članova građanske inicijative "Jer nas se tiče" i jedan od sudionika sastanka Nijaz Hodžić kaže da su prijedlozi stručne ekipe, u kojem su predstavnici gradskih i županijskih vlasti, upućeni gradonačelniku.

"Svih šest prijedloga koje je predložio Urbanistički zavod Grada Mostara je na području Mostara", kazao je Hodžić.

No nije htio otkriti o kojim lokacijama je riječ.

"Treba voditi računa da jedna deponija ne može biti u krugu od 13 kilometara od aerodroma, jer europski standardi tako nalažu", naglasio je Hodžić.

Tu ima još puno posla da bi gorući problem otpada u Mostaru bio riješen, jer sve i da se odmah krene u realizaciju, ima još puno posla do okončanja.

"To sve treba da ide na višu razinu, prema Županiji, ali ako budu htjeli raditi, može ići brzo", kaže Hodžić. S obzirom na to da se priča u vezi s novom lokacijom može otegnuti na nekoliko godina, kako je poručio, mještani će nastaviti cjelodnevne dežure pred Uborkom i tjedne prosvjede.

Naglasio je da mještani nemaju izbora, jer ova deponija može poslužiti još dva mjeseca.

"Sigurno ćemo ponovo blokirati deponiju u ovom tjednu na jedan cijeli dan. Mi moramo imati sastanak s gradonačelnikom, resornom ministricom i predstavnicima Županije, na kojem ćemo dogovoriti dinamiku rada, odnosno rokove do kada se što mora uraditi, i sve to dobiti crno na bijelo", pojasnio je Hodžić.