U HDZ-u misle da je 'HDZ lopovi' govor mržnje

HDZ BiH, priopćenje, govor mržnje, GO HRS, priopćenje za javnost
G.Š./Klix.ba

Mostarski odbor HDZ-a BiH uputio je priopćenje za javnost povodom natpisa koji su osvanuli u Mostaru. Isto prenosimo u cijelosti:

"Proteklih dana svjedoci smo uvredljivih natpisa na nekoliko javnih površina Grada Mostara. Vrlo je jasno da isti imaju za cilj, osim narušavanja izgleda javnih površina, vrijeđanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, koji su dosad kroz svaki izborni proces dobili plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda u Mostaru i cijeloj BiH.

Ne možemo se oteti dojmu da je motiv unošenje nemira među građanstvo, usporavanje pokušaja za relaksiranje odnosa, i to sve u jeku pregovora za konačne izbore u Gradu Mostaru.

Zbog svega navedenog opravdano se postavlja pitanje: Kome je ovo u interesu i koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama, te što se želi postići osim iskazivanja vlastite frustracije, nemoći ili osobne mržnje? Je li politička kampanja već počela, iako još nisu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH? Je li ovo paradigma budućeg uređenja BiH?

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oštro osuđuje ovakav kao i svaki drugi oblik vrijeđanja, vandalizma i mržnje. Pozivamo policiju i nadležne službe da urade svoj posao i otkriju počinitelje.

Pozivamo sve građane Mostara da ne podliježemo ovakvim manipulacijama, te da nastavimo zajedničkim naporima doći do rješenja za civilizacijsko pitanje našeg grada, pitanje održavanja izbora", stoji u priopćenju HDZ-a.

Podsjetimo, na ulicama Mostara osvanuli su grafiti 'HDZ lopovi'.