Svečano promovirana 42 studenta medicine

promocija, studij medicine

Dodjela diploma studentima koji su završili studij medicine na Sveučilištu u Mostaru održana u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Svečano su promovirana 42 diplomanda.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je poručio kako je važno naglasiti kako je Medicinski fakultet stožerni stup Sveučilišta u Mostaru te kako je upravo taj fakultet uveo ono što mnogi danas uživaju, dvopredmetni studij.

„U razgovoru za studentski list “Puls“ kazao sam da je otvaranje studija medicine na engleskom jeziku za nas, ravan trenutku kada je čovjek stupio na mjesec. Najbolje znate kako su bile potrebne noći, tjedni, mjeseci i godine odricanja, truda te zalaganja“ objasnio je rektor Tomić te naglasio kako novi diplomandi čine društvo boljim i zdravijim.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Miljenko Bevanda istaknuo je kako je vrijeme koje će uslijediti mladim diplomandima vrijeme pripreme za buduće prilike te da trebaju prigrliti svijet ispunjen beskonačnim mogućnostima.

„Sada je sve završeno, sve lekcije su prošle, sve stranice su ispisane i došao je kraj. Budite pononi na sebe i pokažite svima svoj uspjeh i koliko su velike vaše sposobnosti“, kazao je dekan Bevanda te poručio da je ponosan ovogodišnjim diplomandima.

Ovo je 17. generacija diplomanada Medicinskog fakulteta. Ove godine na studij medicine je upisano 360 studenata, piše treći ba.