Službeno otvaranje 'Centra za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM)'

Službeno otvaranje 'Centra za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM)'

Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike organizira službeno otvaranje „Centra za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM) “

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja je uspostavljen kroz projekat “Jačanje sustava kvalitete tehnoloških i industrijskih proizvoda i usluga u Bosni i Hercegovini: Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM)“.

Projekt je implementirala Organizacija ujedinjenih naroda za industrijski razvoj - United Nations Industrial Development Organization- (UNIDO) u suradnji sa partnerima: Vijećem ministara Bosne i Hercegovine, Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Vladom Republike Slovenije i Lotrič Control d.o.o. BiH.

Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM) će osigurati međunarodno priznate usluge kalibracije i ispitivanja. Pored novih mogućnosti za obrazovanje i usluga za industriju, također će omogućiti napredno istraživanje u polju kontrole kvalitete proizvoda u suradnji s lokalnim industrijskim tvrtkama i onima iz okruženja. Centar za kompetencije će osigurati i laboratorij za kalibraciju duljine, što će biti podrška za infrastrukturu za određivanje sukladnosti u BiH. Realizacijom projekta će se omogućiti praktičan rad na području mjerenja i kontrole kvalitete proizvoda studentima strojarstva, računarstva i elektrotehnike te će doprinijeti povećanju konkurentnosti lokalnih poduzeća na međunarodnom tržištu.