SKB Mostar: Dok pacijenti primaju terapije, s krova curi voda

SKB Mostar, problem
Da je stanje više nego alarmantno, pacijenti mostarske hemodijalize javili su dopisniku Anadolije, navodeći kako ne znaju kome se više obratiti za pomoć.

"Na sve smo strane tražili pomoć i jedino nam je ostalo vas medije zamoliti da javnosti prenesete sliku stanja mostarske hemodijalize koja radi u nemogućim uvjetima", kazao je predsjednik Udruge kroničnih bubrežnih bolesnika Hercegovačko-neretvanske županije Blago Vidačković.

Stanje na mostarskoj hemodijalizi više nego alarmantno

"Prokišnjava na sve strane, dok mi primamo dijalizu, oko nas su postavljene kante kako bi skupljale vodu koja curi s krova", kaže Vidačković.

On ističe da osoblje hemodijalize poduzima sve mjere da pacijentima olakša tešku situaciju, ali i naglašava da je unatoč njihovoj humanosti to nemoguće bez konkretnih zahvata od strane nadležnih.

"Ovo je problem hemodijalize godinama i znalo se da će prokišnjavati kao i ranijih godina, čim padne prva jača kiša, ali nitko nije ništa poduzeo", tvrdi Vidačković.

On je zajedno s drugim pacijentima hemodijalize napravio fotografije koje govore o teškoj situaciji u prostorijama u kojima borave tijekom terapije.

Pacijenti mostarske hemodijalize poručili su kako traže od javnosti da se skrene pažnja na problem s kojim se nose mostarski pacijenti i da konačno relevantne osobe poduzmu potrebne korake kako bi se problem riješio, prenose mediji pozivajući se na AA.