Situacija u Mostaru i danas teška

Na terenu je više od 300 radnika Elektroprijenosa BiH koji trenutno popravljaju 110 kilovoltni dalekovod Mostar 2 - Jablanica, saopćeno je iz ovog poduzeća.

Glasnogovornica Kliničke bolnice Mostar Andrijana Pandža rekla je Srni da je povećan broj pacijenata sa fizičkim ozljedama uzrokovanim padovima na ledu. Jučer je primljeno 15 pacijenata s lomovima, a jutros duplo više.

>>Mostar: Mobilizacija poduzeća koja imaju sredstva za raščišćavanje snijega

Iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije pozvali su građane da čiste snijeg ispred svojih ulaza kako bi se situacija što prije normalizovala.

Mostarsko Javno preduzeće ''Mo Bus'' od danas uvodi dvije linije javnog prevoza, u skladu sa odlukom gradskog Stožera civilne zaštite, a vožnja će danas biti besplatna.

Autobusi će prometovati od 10.00 do 18.00 sati, na svakih sat vremena, na prvoj liniji od Hercegovina auta do Zalika, a na drugoj liniji od groblja u Rodoču do vrha Avenije.

Magistralni put između Mostara i Jablanice i dalje je neprohodan, a nevrijeme koje u Mostaru traje od četvrtka do sad je odnijelo tri žrtve.