SINDIKAT POLICIJE Građane pozivamo da se suzdrže od bilo kakvih prijetnji i napada na policijske službenike

policija, Mostar, uborak, sindikat policije, BIH, Mostar, uborak, prosvjedi, MUP HNŽ, uborak, prosvjedi

Sindikat policije HNŽ-a objavio je priopćenje u kojem su uputili apel za korektan medijski tretman i zaštitu dostojanstva policijskih službenika.

Priopćenje prenosimo u cjelosti. 

''Nakon zakonitog postupanja službenika Uprave policije MUP-a HNŽ-a na deblokadi Deponije d.o.o Uborak 09. prosinca 2019. godine svjedoci smo neopravdane medijske hajke i tendencioznog izvještavanja novinara i urednika pojedinih elektronskih i printanih medija. U spomenutoj deblokadi sudjelovali su pripadnici Jedinice za operativnu podršku i Interventnih vodova PU Čapljina, Mostar i Konjic.

Kako se mahom radi o iskusnim policijskim službenicima koji se u svakodnevnom radu susreću s najtežim poslovima i zadacima, te koji u dosadašnjim karijerama nemaju ni najmanje mrlje i koji su na desetine puta do sada spriječile narušavanje javnog reda i mira i uspostavili javni red i mir narušen u većem obimu, ostali smo neugodno iznenađeni medijskim napisima o 'akciji u tijeku koje je policija udarala žene, djecu, ratne vojne invalide, trudnice i ljude oboljele od karcinoma, kojom prilikom je polomljeno na desetine ruku, nogu i rebara'.

Sindikat policije cijelo proteklo razdoblje ima izuzetno korektne odnose sa svim medijskim kućama i osjeća obavezu da zaštiti i policijsku struku i živote i dostojanstvo svih svojih članova.

Pregledom dostupnih snimaka očigledno je da je policija postupala izuzetno profesionalno i da je upotrijebljen minimum sile za savladavanje otpora prilikom deblokade Deponije.

U cilju objektivnog izvještavanja javnosti, prije objavljivanja ovako bombastičnih informacija, bilo bi korektno da se one provjere u za to nadležnim ustanovama, pa pozivamo dobronamjerne medije da osude neistinito pisanje i poticanje na napade na policiju od strane dijela njihovih kolega.

Građanima poručujemo da ne nasjedaju na naprijed navedene dezinformacije i da se suzdrže od bilo kakvih prijetnji i napada na policijske službenike koji profesionalno i zakonito obavljaju svoje dužnosti.

Sindikat policije u HNŽ-a učinit će sve što je u njegovoj moći da zaštiti čast svog članstva i policijske struke u cjelini, te ćemo ako se nezasluženi medijski linč nastavi biti prinuđeni da poduzmemo sve potrebne mjere protiv osoba koja potiču na nasilje prema policijskim službenicima'', priopćeno je iz Upravnog odbora Sindikata policije HNŽ-a.