Sindikat HTV Mostar najavio štrajk pred HDZ-om 1990

Odluka o prosvjedu donesena je na sastanku koji su danas održali članovi Sindikata HRT-a s predstavnicima Unije neovisnih sindikata Federacije BiH i s predstavnicima HSP-a Đapić -dr. Jurišić.

 Na sastanku je istaknuo kako predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Srećko Boras ni nakon iscrpnih razgovora s predstavnicima Radiopostaje Mostar i HRT-a nije učinio ništa na rješavanju problema u ovim medijskim kućama.    
 
 "Boras jednostavno ovdje ne želi ništa što njeguje hrvatsku kulturnu baštinu, pa se s pravom postavlja pitanje koga predsjednik Vlade Srećko Boras u toj vladi predstavlja. Također, nije nam jasno zašto sve to što radi premijer Boras mirno promatra njegov stranački predsjednik (HDZ 1990) Božo Ljubić", navodi se u priopćenju.

 Zaposleni u spomenutim medijskim kućama odlučili su da će od sljedećeg tjedna redovito prosvjedovati pred središnjicom HDZ-a 1990 "sve dok se ne utvrdi čiji je premijer Srećko Boras i čije interese zastupa". 

 "Pitamo također gdje su nestali novci koji su bili pronađeni za medije. To što se premijer 'izvlači' na ucjene bošnjačkih ministara, više 'ne drži vodu' jer su čak i članovi Stranke za BiH glasovali da se u proračunu planiraju sredstva za medije", navodi se u priopćenju.  

 (Fena)