Sindikat djelatnika uposlenih u HNK u Mostaru

sindikat

Krajnji cilj štrajka, potpuno rješavanje problema postavljanjem osnivača i vlasnika HNK u Mostaru, o čemu je zahtijev bio upućen prema aktualnoj vlasti HN županije/kantona i prema Upravi grada Mostara, nije postignut.

Tijekom trajanja štrajka bili smo svjedoci podrške našim ciljevima od kulturne javnosti Bosne i Hercegovine, pojedinih kazališta i istaknutih pojedinaca i udruga, kao i dijela medija u Bosni i Hercegovini, te kazališnih kuća i institucija kulture, istaknutih pojedinaca, medija, Udruge dramskih umjetnika i kulturne javnosti Republike Hrvatske. Ovim putem zahvaljujemo na podršci.

Razlozi završavanja štrajka:
1. Uvjerenja smo da daljnje nastavljanje štrajka postaje kontraproduktivno ostvarenju postavljenih ciljeva, uvažavajuću trenutni politički odnos snaga u gradu Mostaru i HN županiji/kantonu.
2. Razlog prekida štraika jeste i potreba umjetnika i umjetničkog ansambla djelatnika HNK u Mostaru da nastave sa svojim umjetničkim poslanjem, jer bi u protivnom došlo do osipanja umjetničkog ansambla, što bi nanijelo nepopravljivu štetu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.
3. Djelovanje i rad će se nastaviti u skladu sa programskim aktima kazališta
4. Ostavljamo si za pravo da u slučaju neispunjenja naših zahtijeva posegnemo za krajnjim i konačnim rjršenjem, koje će osim KRAJA Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, značiti i upisivanje točnih imena pojedinaca odgo vornih za takav KRAJ u povijest kulturocida ovoga grada, regije, i države.

Sindikat djelatnika uposlenih u HNK u Mostaru