SDP BiH Potrebno je iznijeti sva saznanja o lopovluku u komunalnim poduzećima

SDP BiH Potrebno je iznijeti sva saznanja o lopovluku u komunalnim poduzećima

Gradski odbor SDP BiH Mostar pozdravlja priopćenje komunalnih radnika i očekujemo da se isti javno oglase o višegodišnjem komunalnom lopovluku vladajućih političara, što ima za rezultat da smo danas svi zajedno životno ugroženi.

Činjenica da se sva javna komunalna poduzeća nalaze u stečaju govori u prilog koliko je važno da se komunalni radnici oglase i iznesu sva poznata saznanje o lopovluku u njihovim poduzećima. Raskrinkavanjem odgovornih za postojeće katastrofalno stanje zasigurno bi rezultiralo boljim uvjetima za rad radnika, a samim tim i boljim okolišnim uvjetima za život građana.

Na žalost svjedoci smo da milijuni maraka javnog novca građana, kojima već desetljeće upravlja lopovska politika, danas ne završava u pristojnim platama komunalnih radnika, niti u suvremenoj deponiji, već u njihovim privatnim džepovima i tome se mora stati u kraj.

Građani moraju biti svjesni kako je borba protiv deponije Uborak, borba za svakog komunalnog radnika, njegov dostojanstven rad, ali i borba protiv kriminalne političke hobotnice koja neće i ne smije biti zaustavljena, sve dok odgovorni ne prestanu ugrožavati zdravlje naše djece.

Još se jednom pitamo zašto politička zapošljavanja, sponzorirani dužnici, trgovanje nelegalnim otpadom na štetu zdravlja i sva ostale pobrojana krivična dijela još uvijek nisu predmet Tužiteljstva?

GO SDP Mostar smatra da ovo nije pitanje politike, nego zdravlja i života građana, te da je zajednički nastup svih društveno odgovornih aktera protiv lopovske politike prvi korak ka iznalaženju rješenja za katastrofalnu komunalnu situaciju u kojoj se nalazi Mostar.

Želimo vjerovati kako se otvorenim javnim pozivom s jasnom specifikacijom u smislu zaštite radničkih prava, može doći do strateškog partnera, koji će zajedno sa našim radnicima, komunalni novac iskoristiti na efikasan i transparentan način u smislu modernizacije rada, većih plaća radnika i suvremenog upravljanja otpadom koji neće kontaminirati okruženje i trovati građane, piše u priopćenju.