S kim će se Josipović sastati u Mostaru?

Trebao bi se sastati sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, te održi radni ručak s predstavnicima hrvatskih stranaka u BiH.

Josipović će imati i susrete s predstavnicima akademske zajednice i vjerskim čelnciima. Na sastanak su pozvani čelnici hrvatskih stranaka - dva HDZ-a u BiH Dragan Čović i Božo Ljubić i Hrvatske stranke prava BiH Zvonko Jurišić.

Na sastanku će, kako saznaje Večernji list, biti i zamjenik predsjednika Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative Ante Čolak, kao i predsjednici HKDU-a Ivan Musa, HSP-a Herceg Bosne Vesna Pinjuh i HSS-a Ljiljana Lovrić, kao i predstavnici Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović i Socijaldemokratske partije Lidija Korać.

Josipovićev domaćin u Mostaru bit će Ljubo Bešlić. Očekuje se da će glavna tema razgovora biti poslijeizborna situacija u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na položaj hrvatskog naroda u BiH kao i mogućnost okupljanja oko zajedničke političke platforme oko čega su sporazum već postigla dva HDZ-a u BiH.

Večernji list ističe kako je Josipović u dosadašnjim istupima vrlo principijelno isticao potrebu za ostvarivanjem jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda što je veliki otklon u odnosu na njegova prethodnika.

Uz političke susrete Josipović će se na početku posjeta odvojeno susresti s čelništvom Univerziteta ‘Džemal Bijedić' te Sveučilišta u Mostaru, jedinoj visokoškolskoj ustanovi u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku.

Predsjednik Josipović će održati predavanje i u Amfiteatru Filozofskog fakulteta na temu "Vanjska politika RH". Studenski zbor Sveučilišta u Mostaru pozvao je sve studente Pravnog fakulteta kao i ostale studente da sudjeluju na predavanju u 15 sati.

Svoj posjet trebao bi zaključiti posjetom Franjevačkom samostanu u Mostaru.