Razmatra se mogućnost smještaja institucija u mostarsku “Staklenu banku”

Mostar, Staklena banka, Mostar, Staklena banka, Staklena banka, Mostar, prodaja, Mostar, tučnjava, Staklena banka, Mostar, Staklena banka, Mostar, Staklena banka, Mostar, Staklena banka
... sačinjen na temelju Strategije reforme mirovinskog sustava u FBiH koju je usvojio Parlament FBiH.

Novoponuđeno zakonsko rješenje uređuje obvezno i dragovoljno osiguranje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

S ciljem stvaranja pretpostavki za pokretanje procedure odobravanja garancija za financiranje projekata izgradnje bloka 7-450 MW Termoelektrane Tuzla i bloka 1-350 MW Termoelektrane Banovići, Federalna vlada razmatrat će Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji BiH prenosi Fena.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, a jedan od njegovih članaka propisuje uvjete za uzimanje organa i tkiva s umrle osobe radi presađivanja u svrhu liječenja.

To je učinjeno na temelju inicijative koju je Federalnom ministarstvu zdravstva uputila Udruga dijaliznih i transplantiranih bolesnika FBiH, u kojoj je, među ostalim, navedena potreba da kroz Zakon bude osiguran tzv. "pretpostavljeni pristanak".

U dnevni red uvršteni su i prijedlozi odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna FBiH za sufinanciranje Projekta zaštite kvaliteta voda za II, III i IV kvartal 2015. godine u iznosu od 900 000 maraka, te o izmjeni i dopuni odluke o listi lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja Federacije BiH.

Članovi Vlade izjasnit će se o Planu poslovanja Javnog poduzeća Ceste FBiH za 2016. godinu.

Očekuje se i izjašnjenje o Prijedlogu odluke o utvrđivanju ukupnog iznosa sredstava, odnosno potrebnog iznosa naknade za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije te jediničnog iznosa naknade za poticanje te proizvodnje za 2016. godinu.

Na prijedlog Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, na dnevni red današnje sjednice uvršteni su prijedlozi sedam odluka koje se odnose na braniteljsko-invalidsku zaštitu kroz ovogodišnje transfere.

Vlada FBiH razmatrat će i prijedlog da objekt za trajni smještaj federalnih organa i tijela u Mostaru bude zgrada "staklene banke", a zauzet će i stajalište o informaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma u povodu aktivnosti Republike Hrvatske da na lokalitetu Trgovska gora, u neposrednoj blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, bude izgrađeno odlagalište radioaktivnog otpada, navodi se u priopćenju.