Rade Bošnjak imenovan ravnateljem Zavoda zdravstvenog osiguranja

Zavod za zdravstveno osiguranje, Rade Bošnjak

Prema rješenju Vlade HNŽ/ K za predsjednik Upravnog vijeća ZZO HNŽ/ K imenovan je prim. dr. Zijad Šetka te članovi, dr.Đenija Hadžiomerović, doc.dr.sc. Gordan Galić, dr. Mirjana Vasilj, dr. Goran Moro, Zlatko Prusina, Mirsada Pajić, Damir Sadović i Željko Raguž. Također, na istoj sjednici Rade Bošnjak je imenovan za ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K.

Nakon prezentacije Izvješća o reviziji financijskih izvješća ZZO HNŽ/ K za 2011.godinu s kojom je Rade Bošnjak, ravnatelj Zavoda upoznao prim. dr. Zijada Šetku, predsjednika Upravnog vijeća i članove Upravnog vijeća  donijet je zaključak  kojim se zadužuje stručna služba Zavoda da u ostavljenom roku poduzme sve aktivnosti za realiziranje preporuka pobrojanih u izvješću Ureda za reviziju institucija u F BiH.

Također, usvojena su i izvješća o radu Upravnog vijeća ZZO HNŽ/ K i stručne službe ZZO HNŽ/ K  za 2011. godinu.

Usvajanjem informacija o potrošnji lijekova s Liste lijekova Zavoda, u raspravi je izneseno kritičko mišljenje o nekontroliranom rastu potrošnje na lijekove, zaključeno je da žurno treba spriječiti neopravdanu potrošnju propisivanja i izdavanja lijekova s time racionalizirati potrošnju lijekova.

Rade Bošnjak, ravnatelj ZZO HNŽ/ K naglasio je kako je nužno pokretanje projekata Integriranog informacijskog sustava u zdravstvu a koji bi trebao omogućiti kvalitetniji nadzor i racionalizaciju potrošnje u zdravstvu.