Protekli vikend registrirano 20 prometnih nezgoda u HNŽ

Za protekli vikend iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 16 prijava od strane građana (na području Mostara 4, na području Čitluka 1, na području Čapljine 2, na području Prozor-Rame 1 i na području Konjica 8).

 

U oblasti javnog reda i mira registrirano je šest prekršaja i to na području Mostara 4, na području Jablanice 1 i na području Konjica 1. 

 

U oblasti sigurnosti prometa registrirano je 20 prometnih nezgoda ;trinaest osoba je zadobilo lakše tjelesne ozlijede, dok je pet osoba zadobilo ozlijede neutvrđenog stupnja.

 

Prometne nezgode su se dogodile : na području PU Mostar 8, na području PU Konjic 8 i na području PU Čapljina 4.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

 

-        25.12.2009.godine u PU Čapljina je prijavljeno otuđenje vozila marke „Hyndai“, vl. „Rent-a-car“ iz Splita, koje se nalazilo parkirano u Ul. Z.Frankopana u Čapljini. Upoznate su odmah policijske patrole na terenu i Odjel krim.policije.

-        25.12.2009.godine u 21,15 sati, na regionalnoj cesti Mostar-Čitluk, u mjestu Miljkovići, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali Leo Č. s vozilom „VW Passat“ i Mile M. s vozilom „Fiat Punto“. Tom prilikom oba vozača su zadobila lakše tjelesne ozlijede, kao i putnici u vozilima Davor Č., Iva Č., Lidija Č., Bruno B i Boris K.. O svemu je upoznat tužitelj, a očevid na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice za sigurnost prometa Mostar.

-        25.12.2009.godine u 21,50 sati, na magistralnoj cesti M-17, u mjestu Bišće polje, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali pješak Naida K.(1985) iz Trebinja i NN vozač s NN vozilom  koji je nakon nezgode napustio lice mjesta. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobila je Naida K. Pripadnici policije poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji NN vozača.

-        25.12.2009.godine u 10,45 sati u PU Čapljina obratio se Adnan J. i prijavio da je dolazio do kuće Bećira Č., u mjestu Jasenica – Čapljina, te da je kroz prozor vidio da unutar kuće netko leži, a nakon pozivanja i lupanja nitko nije otvarao. Na lice mjesta izišli su pripadnici policije koji su utvrdili da se u unutrašnjosti kuće nalaze dvije osobe koja leže, te su primjećeni tragovi krvi po zidovima prostorije. Izvršen je očevid koji je vodio dežurni tužitelj,  te je utvrđeno da je Bećir Č. (1929) iz Čapljine aktivirao ručnu bombu koja je usmrtila njega i njegovu suprugu Šeću Č.(1955). Nakon završenog očevida tijela su predata rodbini radi pokopa.

-        26.12.2009.godine u 20,45 sati, na mostu dr.F.Tuđmana u Čapljini, dogodila se prometna nezgoda  u kojoj je Dajana B.(1988) upravljajući vozilom „BMW“ udarila u zaštitnu ogradu mosta. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobili su Dajana B. i suvozač Mario B. koji su prevezeni u KC Mostar.