PROSVJEDNA ŠETNJA Najavljena nova blokada deponije Uborak

PROSVJEDNA ŠETNJA Najavljena nova blokada deponije Uborak
Hercegovina.info

Sa parolom “Deponija Uborak je 1989. proglašena ekološkom bombom, zapitajte se kakvo je stanje danas“, nekoliko stotina građana Mostara i aktivista danas je šetnjom od deponije do Osnovne škole u Vrapčićima skrenulo pažnju na svoj životni problem. I današnja šetnja, prema riječima predsjednika Udruženja ”Jer me se tiče” Omera Hujdura, bila je tek opomena i pokušaj pravljenja pritiska, kako bi se što prije došlo do konkretne lokacije za novu deponiju.

“Želimo da se što prije suzi izbor potencijalnih lokacija, da ostanemo na jednoj ili dvije, te da se na koncu ide u akciju daljeg pripremanja iste. Smatramo da je ovo način na koji možemo uspjeti. Trebamo biti uporni, sigurno se na kraju nešto mora dogoditi“, izjavio je Hujdur.

Nedavno je u Gradskoj vijećnici Mostara održan sastanak na kojem je raspravljano o potencijalnim lokacijama. O kojim se konkretno mjestima radi, nitko pouzdano ne zna. Sastanak je bio i razlog zbog kojeg aktivisti i građani tijekom posljednjih sedam dana nikome nisu pisali.

“U idućem tjednu ćemo već uputiti dopise i pitati nadležne je li išta urađeno. Ukoliko odgovora ne bude, izbora nema – idemo u novu blokadu“, dodao je Hujdur.