Problemi u mostarskoj bolnici: Pacijenti Onkologije upozorili na učestalo kvarenje aparata za zračenje

SKB Mostar, epilepsija, Mostar, SKB Mostar, plaće, suci, Neum, SKB Mostar, onkologija, Vlada HNŽ, novi kolektivni ugovor, SKB Mostar, dječja klinika, SKB Mostar, K. Perić, odbio liječenje, SKB Mostar, pretučen, Ortiješ, SKB Mostar, Zagreb, SKB Mostar, djelatnici , posao

Na redakcijski mail portala Hercegovina.info stiglo je reagiranje pacijenta Onkologije u Mostaru koji je ukazao na određene probleme u SKB Mostar.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Javljam se ispred pacijenata Mostarske Onkologije.

Naime, pacijenti koji se nalaze na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, na odjelu Onkologiji već mjesec dan ne mogu da dobiju odgovarajuću zdravstvenu njegu.

Zbog učestaloga kvarenja aparata za zračenje (jedinica za vanjsku radioterapiju sa dva „moderna“ linearna akceleratora) aparat nije bio u funkciji nikako u tjednu od 21.10-25.10. a u naredna dva tjedna je radio samo 5 od ukupno 10 radnih dana.

Zbog važnosti kontinuiteta zračenja oboljelih obraćamo se medijima i široj javnosti sa ovim problemom jet to sutra može zadesiti svakoga od vas.

Ističemo da ne želimo upirati prstom tko je odgovoran za ovu situaciju, nego samo da tražimo način kako da probamo dobiti osnovno ljudsko pravo na liječenja.

Moramo istaknuti da medicinsko osoblje Mostarske Onkologije (doktori ,sestre…) ulažu velike napore da pomognu pacijentima koliko je to god moguće u ovome trenutku i za to im veliko HVALA.