Pripreme za Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Najbolji već skaču sa Starog mosta

Red Bull Cliff Diving
Red Bull Cliff Diving
Četvrtak je, kao i svih ranijih godina, predviđen za treninge, prve skokove s mosta i opušteniju atmosferu koju publika i zaljubljenici ovog ekstremnog sporta koriste za druženje s skakačima. Upoznali smo mnoge one koji su posebno tempirali dolazak u Mostar danas, želeći biti sa skačima baš na mostu, što već sutra neće biti moguće. 

Poseban je doživljaj gledati vratolomije s 27 metara visine u izvedbi najboljih i najatraktivnijih svjetskih skakača. Neponovljiv ambijent Starog mosta i Starog Grada samo pridonosi atraktivnosti. 

S posebnom pažnjom skokove je pratio i direktor takmičenja i veliki ljubitelj Mostara, olimpijski prvak Greg Louganis. Louganis je prve skokove posmatrao iz čardaka, mjesta s kojeg su nekad begovi gledali hrabre mladiće kako skaču u Neretvu. 

Najviše pažnje naravno privlače aktualni prvaci i najveći favoriti Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt. Kako je Mostar predzadnja stanica u ovogodišnjem takmičenju, oni bi dobrim skokovima u naredna dva dana mogli osigurati ovogodišnju titulu. 

Red Bull skokovi izuzetno su popularni u našoj zemlji, a organizatori su i ove godine obezbijedili posebnu linija talgo voz koja u subotu saobraća na relaciji Mostar - Sarajevo.
 
(klik.ba)