Pripadnici GSS-a spasili lovca kod Mostara koji je doživio infarkt

HGSS Mostar, spasili, lovca

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Mostar u nedjelju su spasili život D. Dž. (50), koji je, dok je bio u lovu, doživio infarkt.

S obzirom na to da ga je infarkt pokosio na izrazito nepristupačnom terenu, na lokalitetu Konjska Draga, iznad mjesta Kutilivač, u bjelopoljskoj kotlini, sjeverno od Mostara, ekipa Hitne pomoći se nije mogla probiti do njega pa su alarmirali pripadnike GSS-a.

Koliko je u pitanju bila dramatična i teška akcija, govori podatak da su se spasioci do unesrećenog morali probijati točno sat, kako je za Avaz potvrdio Nadin Kevelj, načelnik GSS-a Mostar.

- Teren je bio jako nepristupačan, doslovno smo sat pješice išli, jer se čovjek nalazio u jednom usjeku i, na svu sreću, sve se dobro završilo. Uspješno smo čovjeka transportirali do ekipe Hitne pomoći, koja ga je odvezla do bolnice - rekao nam je Kevelj.

Spasiocima su tijekom transporta unesrećenog na nosilima pomagali i lovci. D. Dž. je nakon transporta hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

https://www.facebook.com/GSSMostar/posts/3186692144678416