Predsjednik Gradskog vijeća usporedo s vjetroelektranama pravio vikendicu u Podveležju

Salem Marić kuća
hercegovina.info

Pet mjeseci nakon lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini nema objavljenih imovinskih kartica za novoizabrane dužnosnike koji će nas predstavljati naredne četiri godine. Nekoliko puta smo tim povodom kontaktirali Središnje izborno povjerenstvo BiH koje po sistemu Đekne kaže da izjave o imovinskom stanju još nisu unesene, a ka’ će ne zna se.

Tako još uvijek ne znamo što nam sve imaju novoizabrani vijećnici, predsjednici Gradskog vijeća i gradonačelnici. Posebno je u ovom kontekstu zanimljiv predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić, jedini koji je od “stare garde” ostao u gradskoj vlasti, a koji je i na čelu mostarske SDA te je i na višim razinama obnašao različite dužnosti, a nigdje se decidno ne navodi što je zadnjih nekoliko desetljeća stekao.

Od poznatog zna se da živi u Zaliku, gdje je izgradio trokatnicu, zbog koje se, tvrde upućeniji Mostarci rušio dimnjak od toplane. Manje je pak poznato da je od 2016. na ovamo na Podveležju izgradio prizemnu vikendicu, sa sjenicom i garažom. Njoj je sad lijepo pristupiti, budući da kroz Podveležje prolazi i široka cesta građena zbog vjetroparka, a na što je Marić sigurno računao kada je gore gradio vikendicu, koje recimo 2016. uopće nije bilo, a posebno jer su asfaltiranje radile njemu bliske tvrtke.

Salem Marić kuća

U siječnju 2017. Upravo HP Investing i Amitea dobili su vrijedan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji lokalne prometnice L13 u naselju Podveležje. U ime Grada Mostara, kao investitora, ugovor je potpisao Ljubo Bešlić, gradonačelnik, a u ime izvođača radova Joint Venture: HP Investing d.o.o. Mostar i Amitea d.o.o. Mostar, Hasan Pekušić, direktor HP Investinga.

Potpisan je tada i ugovor o izgradnji pristupnih putova, servisnih prometnica i montažnih platoa za kranove – VE Podveležje“, između direktora JP EP BiH i Konzorcija HP Investing d.o.o. Mostar, Amitea d.o.o. Mostar i Izgradnja Tojaga d.o.o. Mostar. Upravo Amiteu i HP Investing Marić je u televizijskom nastupu naveo kao poduzeća s kojima se ponosi. Oba su inkasirala milijune na poslovima u Gradu Mostaru, a Marića vežu i snažni prijateljski odnosi s vlasnikom Amitee.

Mariću smo prije 17 dana poslali upit je li predao imovinsku karticu te što posjeduje, može li navesti koje su to nekretnine u Mostaru, Podveležju i drugdje. Nije odgovorio, kao ni na telefonske pozive i poruke.

Sadržaj se učitava...

Izdvajamo samo neke od poslova na području Mostara koji su posjednjih godinu dana pripali tvrtkama koje je Salem Marić javno hvalio:

Amitea
Završetak mosta na cesti Raška gora - garaža Raštani - 23.965,58 maraka + PDV
Rekonstrukcija prometnice L13 u naselju Podveležje-odvodnja oborinskih voda sa prometnice - 79.706,41 maraka + PDV
Nasip puta u Podveležju - 5.982,75 maraka (izravni sporazum)
Probijanje puta Kružanj-Rosulje u Podveležju i izgradnja potpornog zida u cilju osiguranja lokalne prometnice Blagaj - Malo polje - 35.994,09 + PDV
Završetak mosta na cesti Raška gora-garaža Raštani - 23.965,58 maraka + PDV
Radovi na cesti most - naselje Rudnik - 349.962,93 maraka + PDV
Izgradnja nove ceste od novog mosta na rijeci Neretvi do naselja Rudnik, uz trasu nekadašnje željezničke pruge - 409.456,62 maraka


HP Investing
Rekonstrukcija puta Salakovac - Podgorani - Humi, sanacija dionice Podgorani - Humi - 284.597,50 maraka + PDV
Izgradnja preostalog habajućeg sloja asfalta na Lokalnom putu L 13 u Podveležju - 86.872,50 maraka + PDV
Asfaltiranje ulica na GP Jugoistok – II faza - 84.882,60 maraka + PDV
Beton za GP Jug, Jugozapad i Zapad - 100.050,74 maraka + PDV
Rekonstrukcija M17.4 - dionica ul.Kralja Tomislava, izgradnja rotora na M6.1-raskrsnica ul.Kralja Tomislava i Rudarske, izgradnja M-6.1-dionica Španjolski trg - hotel Ero - 4.461.248,73 maraka + PDV


Zajednički
Radovi na dvojnom primarnom kanalizacijskom kolektoru u središnjem dijelu grada Mostara u okviru Watsan projekta FBiH T6: Sekundarna kanalizacijska mreža naselja Opine i spoju na glavne kolektore hotel Mostar i Opine - Ovaj projekt vrijedan 1.880.400,00 maraka pripao je Amitei, HP Investingu i Izgradnja Tojaga

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.