Potpisan aneks ugovora o koncesiji za Vjetropark „Podveležje" u vrijednosti 125 milijuna maraka

Ukupna vrijednost realiziranja Projekta Vjetropark „Podveležje" iznosi 125 milijuna KM, a bit će postavljeno šesnaest agregata na lokalitetu Podveležje Mostar, instalirane snage od 32 do 48 MW s mogućom proizvodnjom od 75 do 100 GW/h .

„Ova Vlada i Ministarstvo gospodarstva HNŽ, potpisivanjem Aneksa Ugovora o koncesiji za Vjetropark „Podveležje" s J.P Elektroprivreda BIH, dokazali su još jednom da gospodarstvo unutar naše Županije mogu unaprijediti", rekao je ministar gospodarstva Amer Zagorčić, te istaknuo da je ovaj projekt od velikog značenja kako za lokalnu zajednicu tako i za Hercegovačko-neretvansku županiju".

„ Vjetropark „Podveležje" je jedini projekt koji je spreman zaživjeti već sutra", kazao je generalni direktor J.P. Elektroprivrede BIH, Elvedin Grabovica, te dodao da ovaj projekt donosi otvaranje desetina novih radnih mjesta, angažman lokalne radne snage i operative.

„Krajnji rok za završetak Faze I. Projekta Vjetropark „Podveležje" je 31. prosinca 2012. godine, a krajnji rok za završetak Faze II. je 31. prosinca 2014. godine", zaključio je direktor Grabovica.

Vlada HNŽ