VIDEO  Ponovno mirni prosvjedi na Uborku

Ponovno mirni prosvjedi na Uborku
Hercegovina.info

Ispred deponije na Uborku održano je mirno okupljanje građana okupljenih oko inicijative ''Jer nas se tiče''. Sutra sastanak s vlastima.

Ranije su najavili okupljanje svake nedjelje ispred deponije do ispunjenja njihovih zahtjeva.

''Nemamo izbora, moramo ih natjerati da to ubrzaju, ova deponija može poslužiti još dva mjeseca, nikakve nove lokacije se ne pripremaju , mora se ići u iznalaženje rješenja'', kaže Omer Hujdur, iz Udruženja građana ''Jer nas se tiče''.

Na ovom prosvjedu potporu im je dalo i Ekološko udruženje ''Bistro'', koje se izborilo protiv gradnje mini hidroelektrane na rijeci Kruščici na području Viteza.

''Mi smo došli dati potporu i s jasnom porukom, da moramo jasno i glasno reći ''stop'' i da moramo reći da su oni tu zbog nas i da moraju stvari uzeti u svoje ruke'', kaže Aida Bilal, predsjednica Udruge ''Eko Bistro'' iz Kruščice.

Inicijativa je najavila i održavanje novog sastanka s predstavnicima vlasti na kojem bi se trebali iznijeti prijedlozi lokacija za novu deponiju. Sastanak bi se, prema najavama, trebao održati u ponedjeljak u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Sadržaj se učitava...