Policajci baterijama pretraživali Hum u potrazi za piromanom

Građani su rekli kako su vidjeli policijski kombi koji se pod rotacijama kretao cestom, a uz njega su pješice išli interventni policajci koji su baterijama svijetlili po brdu.

Piše: I. Herceg / Dnevni list

Načelnica Odjela krim policije Borika Primorac je potvrdila kako su policajci provjeravali je li piroman ostavio kakve tragove te je li se požar primaknuo cesti. Pretpostavljalo se da se piroman još skriva negdje na brdu, no policajci se nisu smjeli tamo zaputiti zbog straha od mina. “Tijekom požara su se čule eksplozije pa je besmisleno da policajci pretražuju brdo jer bi se mogla dogoditi i tragedija”, rekli su u policiji. Dnevni list podsjeća kako su građani u subotu prijepodne vidjeli muškarca koji je hodao brdom te je podmetao požare.

Jedan čitatelj Dnevnog lista ga je snimio mobilnim telefonom. Na slikama se vidi sredovječni muškarac s kanistrom u rukama kako šeće brdom i na više mjesta pali raslinje. Piroman je bio gol do pasa. Zašto je to činio, zasad se može samo nagađati. Požare je podmetao na dijelu brda na kojem nema kuća. Požar je nošen vjetrom zahvatio nisko raslinje i borovu šumu, a zbog straha od mina vatrogasci se nisu smjeli zaputiti u samo srce požara. Požar je gorio i jučer, a na terenu je bila čitava smjena vatrogasaca. “Vatra se primakla cesti pa su kolege na terenu i gase požar”, rekao je dežurni dispečer Vatrogasne službe.