Počinje suđenje u slučaju sporne privatizacije HT Eroneta

Podsjetimo, na statusnoj konferenciji, održanoj 23. ožujka ove godine, odvjetnici sedam optuženih te županijski tužitelj Predrag Tomić dogovorili su sa sucem Županijskog suda Mostar Hamom Kebom, koji će voditi ovaj sudski postupak, tijek suđenja i buduće termine.

Zbog većeg broja optuženih u ovom predmetu, te broja odvjetnika koji će ih zastupati, usuglašeno je da se prvo ročište i uvodna izlaganja o ovom kaznenom predmetu održi 11. svibnja, a potom još četiri termina (18.05., 23.05., 01.06. i 08.06.) na kojima će biti izvedeni dokazi optužbe, odnosno saslušano sedam svjedoka i vještak.

Datumi ročišta na kojima će se izjašnjavati obrana optuženih, bit će naknadno usuglašeni.

Prema navodima optužnice, ravnatelja tadašnjeg HPT-a Mostar Marinka Gilju, te Dragana Čovića koji je 2000. godine bio predsjednik Upravnog odbora HPT-a Mostar, kao i članove: Vladimira Šoljića, Slavicu Josipović, Nevena Đukića, Matana Žarića i Ivana Baćka tereti se da su dionice mobilnog operatera Eroneta iz tadašnjega HPT-a prebacili privatnim firmama Croherc, Alpina Komerc i Hercegovina osiguranje, kojima je HPT dugovao za izvedene građevinske radove.

Fena