FOTO  Održana promocija knjige “Nikada nećeš hodati sam”, javio se i Lovren

Liverpool, Dejan Lovren, Adrijana Prskalo, knjiga

U amfiteatru Medicinskog fakulteta predstavljena je knjiga “Nikada nećeš hodati sam” autorice Adrijane Prskalo. Knjiga je izazvala veliko zanimanje građana, a počasni gosti večeri su bili roditelji nogometaša Dejana Lovrena, te predstavnici navijača Liverpoola iz Hrvatske i Srbije.

Adrijanina strast i ljubav prema klubu je mladu autoricu potaknula na pisanje knjige. Knjiga je na neki način i motivacijska jer kako kaže pisanjem ove knjige pokazala  je mladima da iskoriste svoj talent, da se ne plaše drugačijeg i drugog te da se uhvate u koštac s izazovima.

Ivo Čolak,  urednik i lektor knjige ispričao je okupljenima kako ranije nije bilo moguće u gradu kupiti suvenir ili majicu voljenoga kluba, a sada je stanje drugačije. “Nisam se uopće nadao kako ću nekada kada prolazio Avenijom ugledati kopije dresova Liverpool igrača, a to se danas upravo događa. Liverpool je danas in”

“Kako su se njene riječi nizale tako je i oživjela svaka navodno zaboravljena emocija. Jednostavnost autoričina izričaja uvodi čitatelja i vjerujem uvest će vas u njoj blisku atmosferu neovisno jeste li navijač ili ne”, rekao je Čolak.

Predsjednik udruženja Official Liverpool Supporters klub BiH Mahir Kalota otkrio je kako od ove godine Official Liverpool supporters club BiH omogućio članovima da po prvi put osiguraju karte za odlazak na Anfield.

"Adrijana je naše dragocjeno iskustvo s Liverpoolom pohranila u ovu knjigu. Među koricama knjige su prijateljstvo, zabava, putovanja, zaljubljenost u klub, galerija lijepih slika i trenutaka. Adrijana je svjedok naše navijačke strasti”, rekao je vlasnik Shankly’s Puba Goran Markić.

Okupljenima se putem video linka javio Dejan Lovren, te poželio uspjeh s knjigom. Podsjetimo, Lovren je napisao predgovor za ovu knjigu.

“Željela sam da ova knjiga bude putokaz svim ljudima, pogotovo mladima, da ipak je moguće uz zajednička druženja, putovanja i otvorene dijaloge puno učiniti na poboljšanju odnosa, uklanjanju predrasuda, poštivanju drugog i drugačijeg. Pogotovo na našim prostorima gdje društveno politička situacija nije pretjerano stabilna”, rekla je autorica knjige.

Zaključila je kako je bitno naći zajednički interes, zajedničku ljubav i okupiti se oko toga, te kako je moguće normalno funkcioniranje i suživot među ljudima.

Maja Ljubić, Hercegovina.info