FOTO/VIDEO  Stotinu obitelji s područja Mostara dobit će jednokratnu novčanu pomoć

Stotinu obitelji s područja Mostara dobit će jednokratnu novčanu pomoć

Ugovor o korištenju novčanih sredstava iz projekta "Zimska pomoć" Crvenog križa Švicarske, pomoću kojeg će stotinu obitelji s područja Mostara dobiti jednokratnu novčanu pomoć između 50 i 200 maraka, potpisan je u utorak u prostorijama Crvenog križa (CK) Grada Mostara.

Tajnik CK-a Mostar Alen Kajtaz kazao je kako će se predviđenih ugovorom obiteljima dodijeliti ukupno 8 000 maraka i to između 50 i 200 maraka, u ovisnosti od broja njihovih članova.

- Obitelji koje imaju jednog do dva člana dobit će 50 maraka, obitelji s tri i četiri člana će dobiti 100 maraka, obiteljima s pet i šest članova na račun će biti uplaćeno 150 maraka, dok će obitelji s više od šest članova dobiti 200 maraka. Limitirani smo sredstvima i svjestan sam da ovih 8 000 maraka nije dovoljno - istaknuo je Kajtaz.

Dodaje kako će korisnici nakon utroška sredstava imati obavezu Crvenom križu Grada Mostara dostaviti račun.

- Računi će nam biti potrebni kako bismo u budućnosti znali što im je najneophodnije i kako bismo se onda mogli fokusirati i pomagati im na taj način. Ugovorom je precizirano kako korisnici ne bi trebali kupovati alkohol, cigarete i duhanske proizvode kao ni punjenje za telefon, a sve ostalo je dozvoljeno, pretežno ako je u pitanju kupovina hrane, plaćanje računa i slično - istaknuo je Kajtaz.

Kazao je također kako su ugovori potpisani s predstavnicima stotinu obitelji na osnovu popisa Centra za socijalni rad (CSR) Grada Mostara.

- CSR Mostar nam je dostavio popis socijalno ugroženih obitelji, a sredstva su osigurana zahvaljujući pomoći i potpori Crvenog križa Švicarske i bit će uplaćena na račune korisnika do kraja ovog tjedna. Ako im brojevi računa, koje su nam danas upisali, nisu ispravni onda ćemo uplatu malo prolongirati, ali nitko neće biti oštećen - naveo je Kajtaz.

https://www.youtube.com/watch?v=d4WTjaeirok&feature=emb_logo