Nestalo novih zdravstvenih, morat ćete sačekati

Nestalo novih zdravstvenih, morat ćete sačekati
Hercegovina.info

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ u mjesecu travnju 2019. godine započeo je s izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica koje u potpunosti mijenjaju papirnate zdravstvene iskaznice.

Zbog uvođenja dodatnih mjera sigurnosti svih roba u međunarodnom prometu Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ ima određene poteškoće odnosno zastoje od strane ugovornog dobavljača u isporuci kartica za tiskanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica.

Osiguranici koji su do 13. siječnja predali zahtjev za izdavanje e–iskaznice istu mogu preuzeti u nadležnom područnom uredu. Osiguranici koji su nakon navedenog datuma podnijeli zahtjeve za izdavanje e–iskaznice bit će pravovremeno informirani o početku distribucije izrađenih e-iskaznica.  

Unatoč navedenim poteškoćama Zavod će i dalje zaprimati zahtjeve osiguranike za izdavanje e–iskaznica, a osiguranici će putem e-maila, telefona i medija biti informirani kada će moći preuzeti izrađene e-iskaznice. Cijena elektroničke zdravstvene iskaznice od 1 KM i rok za zamjenu papirnatih zdravstvenih iskaznica za elektroničke neće se mijenjati.

U međuvremenu, papirnate zdravstvene iskaznice koje osiguranici već posjeduju, imaju istu vrijednost kao i elektroničke, naveli su iz ZZO HNŽ.