Neka Boras ode i povede Bradvicu!

štrajk, htv mostar
Javno je obećao da će se o nama raspravljati na sjednici vlade, ali to se nije dogodilo. On ne samo da nije riješio problem, nego je i postao dio problema, čemu smo svjedoci već nekoliko godina – kazao je Ivan Raguž, predstavnik sindikata, dodajući kako bi Boras, da ima morala, sam ponudio ostavku. Sindikati su uputili prijedlog i Boži Ljubiću, predsjedniku HDZ-a 1990 čiji je član i Boras.

Potpisivanje peticije

– Predlažemo gospodinu Ljubiću da on, njegova stranka i ministri energiju koju ulažu u Vijeću ministra BiH na ideju o osnutku kanala na hrvatskom jeziku na razini BiH, preusmjere na očuvanje ovo malo preostalih hrvatskih medija u Mostaru koji mogu biti odlična jezgra upravo za taj kanal – istaknuo je Raguž.

Također je zatražena i smjena Tihomira Bradvice, v.d. glavnog urednika Hercegovačke televizije za kojega članovi sindikata kažu da je nelegalno postavljen na to mjesto.

– Gospodin Bradvica želi upregnuti ljude da rade gladni jer oni nisu primili svojih osam plaća. Treba riješiti elementarna pitanja pa onda govoriti o pokretanju i razvitku programa – kazao je Josip Milić, predsjednik unije neovisnih sindikata FBiH.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare sindikati su najavili i pokretanje potpisivanja peticije za opstojnost hrvatskih medija. Damir Suton, član sindikata, kazao je kako su se sindikalni predstavnici sastali i s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

– On nam nije dao nikakva konkretna obećanja, samo je kazao da će razgovarati s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i premijerom Borasom o preuzimanju 45 posto osnivačkih prava nad našom medijskom kućom – rekao je Suton.

slobodna dalmacija