Nakon Trimuše na red je došlo i 'Vojničko'

Nakon Trimuše na red je došlo i 'Vojničko'

Džemal Kasumović, poznatiji kao Džemo, postao je simbol upornosti grada Mostara. Nakon što je više od mjesec dana sam, a zatim uz pomoć nekolicine građana, čistio Trimušu, danas se odlučio očistiti još jedno zapušteno rekreativno mjesto, prenosi portal bljesak.info.

Naime , Džemo je počeo i s čišćenjem sportskog igrališta, poznatog kao 'Vojničko', u kampusu Sveučilišta u Mostaru. Podsjećamo, u sklopu projekta rekonstrukcije kampusa Sveučilišta u Mostaru vrijednog skoro 245 000 KM, obnovljeno je i Vojničko igralište.

Iz Sveučilišta su tada najavili kako je projektom planirano postavljenje nove urbane opreme, rasvjeta, ''pametne'' klupe i drugi detalji u prostoru. Kako su istaknuli,  projektom je zamišljeno kompletno rekonstruiranje trga i davanje novoga prostornog identiteta s ciljem oplemenjivanja prostora s posebnim naglaskom na trg sa zelenilom.

Nadamo se da će Džemo, isto onako kako je potaknuo druge da s njim čiste Trimušu, tako potaknuti i odgovorne na Sveučilištu da učine više po pitanju smeća koje se nakuplja na ovom sportskom igralištu.