NAJAVA Promocija knjige #ŽeneBiH u Mostaru

promocija knjige, Američki kutak Mostar, Žene BiH, gimnazija mostar

Američki kutak Mostar organizira promociju knjige #ŽeneBiH, autorica Amile Hrustić Batovanja, Mashe Durkalić i Hatidže Gušić.

Promocija će se održati u prostorijama Američkog kutka Mostar (Gimnazija Mostar, Španjolski trg 1) u petak 20. 12. 2019. s početkom u 18 sati.

Knjiga #ŽeneBiH je umjetnička, aktivistička i istraživačka inicijativa koja sadrži biografije više od 50 bh. žena koje su razbijale stereotipe, unapređivale prava žena i zalagale se za emancipaciju. Svaku od žena ilustrirala je po jedna ilustratorica/dizajnerica/umjetnica iz BiH. Ovo je knjiga o prvim umjetnicama, spisateljicama, humanitarkama, narodnim heroinama, redateljicama, znanstvenicama, glazbenicama, doktoricama, aktivistkinjama, profesoricama i drugim izuzetnim ženama iz BiH.

promocija knjige,Američki kutak Mostar,Žene BiH,gimnazija mostar

Knjiga #ŽeneBiH slavi žene koje su odlučile da se školuju onda kada to ženama nije bilo dozvoljeno, koje su bile (i jesu) ambasadorice bh. umjetnosti i kulture u svijetu; koje su se zalagale za ženska prava u vrijeme kada ona uopće nisu postojala; koje su položile svoje živote za borbu protiv fašizma; koje su postigle svjetske uspjehe u poljima svog djelovanja i koje su bile ili jesu jedno od najvećih blaga koje BiH ima.

O knjizi će na promociji govoriti autorice knjige Masha Durkalić i Hatidža Gušić. Razgovor će moderirati magistrica Ženskih studija Anja Jerković i koordinatorica Američkog kutka Marina Đapić.

Hercegovina.info