Najaktivniji klub na Sveučilištu u Mostaru proslavio četiri godine postojanja

Sveučilište u Mostaru, Klub Hrvatskog jezika i književnosti

Danas su na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru studenti proslavili četvrtu godinu djelovanja Kluba hrvatskog jezika i književnosti  ''Franjo Milićević''. Ovaj klub je jedan od najaktivnijih klubova na Sveučilištu. To potvrđuju mnogobrojni projekti koji su bili realizirani u protekle četiri godine. Predsjednik kluba je student druge godine diplomskog studija Hrvatkog jezika i književnosti i Novinarstva Ivan Volić.

Za portal Hercegovina.info Ivan Volić je kazao:

,, Svijest o važnosti hrvatskog jezika i želja da obogatimo kulturni život na Fakultetu, ali i Sveučilištu, rezultirala je prije četiri godine svečanom sjednicom kada smo utemeljili Klub Franjo Milićević. Možemo se pohvaliti različitim aktivnostima, ali prije svega prijateljskom ozračju koje od prvog dana dominira među nama i zahvaljujući kojem smo uspješno realizirali različite projekte. Književne večeri, stručna predavanja i humanitarne akcije naš su odgovor na tvrdnju da mladi ljudi nisu dovoljno angažirani u akademskim krugovima.''

O tome kako klub djeluje potvrđuje i posjećenost organiziranih događaja koje ne posjećuju samo studenti, nego i svi oni koji su se poželjeli prisjetiti važnosti hrvatskog jezika i kulutre.

,,Pokrenulo nas je zajedništvo i kolegijalnost. Iza nas su sati i dani provedeni u malim učionicama. U njima smo neumorno predlagali ideje i dogovarali se o aktivnostima'', istaknula je bivša predsjednica Viktorija Kolak.

Ovi studenti vjeruju da mogu učiniti puno, a svojim djelima to i dokazuju. Kako su kazali, uskoro spremaju i nove projekte.

Ana Dragozet