NA VRHU SVIJETA Mostarka Nataša Borozan na Mount Everestu sudjelovala u rušenju Guinnessovog rekorda

Nataša Borozan, Mount Everest, mostarka
Instagram

Zanosna Mostarka Nataša Borozan, koja godinama osvaja modne piste širom svijeta, oborila je Guinnessov rekord na Mount Everestu. Nakon što je postigla brojne uspjehe u svijetu mode, ljepotica iz grada na Neretvi je prošetala pistom na najvišem vrhu svijeta.

Time je postala prva ljepotica iz Bosne i Hercegovine, ali i šire regije, čije je ime ovim avanturističkim podvigom upisano u Guinnessovu knjigu rekorda.

''Novi rekord je oboren'', objavila je mostarska manekenka s ponosom na društvenim mrežama.

Modna revija s najvećom nadmorskom visinom na kopnu je, kako ističe, ona uspješno održana 26. siječnja 2020 godine, što je najveći avanturistički pothvat u svijetu mode.

‘’Nakon 11 dana pješačenja bez tuša, pili smo kuhani snijeg, spavali na - 30 svake večeri, s malo kisika. Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Izuzetno sam sretna i ponosna’’, kaže u svojoj objavi Borozan.

Ona je zajedno s 20 modela iz cijeloga svijeta uspjela je uraditi prvu modnu reviju na Himalajama 26. siječnja 2020 godine.

''Modnom pistom na najvišoj nadmorskoj visini'' od 5.643 metra na visokoj Kala Patthar, koja je poznata kao popularna pješčana stazi nasuprot Everestu, odabrani modeli iz cijelog svijeta, od kojih je pet iz Nepala, predstavili su zimsku kolekciju domaće modne marke.

''Cilj modnog događaja je promicanje održive mode i širenje svijesti o klimatskim promjenama. Uspješno smo osigurali mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda s modnom revijom na najvećoj nadmorskoj visinom na kopnu'', pojasnila je ljepotica iz Mostara.

Modna pista Mount Everest jedna je od aktivnosti pod nazivom „Posjetite Nepal 2020.“ koje provodi nepalska vlada s ciljem pozitivne promocije zemlje širom svijeta.

Mostarska manekenka Nataša Borozan više godina živi i radi svjetskoj prijestolnici mode, te ima dugogodišnju suradnju s Michaelom Korsom, a surađivala je s brojnim modnim brendovima poput Cavalli, Eltro, Elisabetta Franchi, Philipp Plein, Met, Tory Burch.