Muškarac u Mostaru ubijen jakim udarcem u vrat, ubojica ga je gledao u lice

privođenje, Policijski dužnosnici, ubojtsvo, uhićenje, uhićenje policajca, prilikom pretresa i uhićenja

Sudeći prema njegovu iskazu, moguće je da se Zahir branio od smrti budući da je imao i posjekotinu na šaci, piše Dnevni list.

Naime, Žujo je rekao kako je rana na šaci obrambena rana, a da mu je ubojica bio okrenut licem u lice kada mu je zadao smrtonosni udarac u predjelu vrata.

Kada mu je tužiteljica Mirjana Đerić pokazala fotodokumentaciju na kojoj se vidi nož koji je policija pronašla nedaleko mjesta zločina (navodno je optužena Arnela pokazala policajcima gdje se nalazio taj nož), Žujo je rekao kako je moguće da je taj nož oružje kojim je izvršeno ubojstvo. "Podobno je ovo oružje za nanošenje ovakve ozljede", rekao je vještak Žujo.

Na pitanja braniteljice Melće Tule je li moguće da je rana na Zahirovom vratu nastala od komada lima (ispočetka se spominjalo da je Zahir nezgodno pao i porezao se na lim), Žujo je rekao kako on isključuje takvu mogućnost.

Ispitivala ga je braniteljica Tule i o tome kako je moguće da je ubodna rana na Zahirovom vratu duboka 11 centimetara ako nož kojeg je policija zaplijenila ima oštricu od osam i pol centimetara. Žujo je rekao da je to moguće jer se uslijed uboda uliježu koža i mišići te da dopušta mogućnost da je ubodna rana na vratu dublja od dužine same oštrice.

"Zar tada ne bi ostali tragovi drške na vratu ubijenog", pitala ga je braniteljica, a on je rekao kako je to meko tkivo te da ne moraju ostati nužno tragovi drške noža.

Na pitanja može li se izjasniti o visini napadača, Žujo je rekao kako je napadač morao biti viši od ubijenog ako su oboje stajali, ali je ostavio otvorenom mogućnost da je ubijeni bio u polusagnutom položaju kada je uboden u vrat ili da je ubojica visoko podigao ruku kada je zadao smrtonosni udarac ili da je stajao na povišenom terenu u odnosu na ubijenog.

"Može li se reći da je bilo nekog naguravanja?", pitala je braniteljica, a Žujo je rekao kako on to isključuje.

Također je dodao kako je bio potreban udarac jačeg intenziteta da bi se ubijenom nanijela ovakva rana na vratu te dodao kako je smrt nastupila skoro trenutačno, odnosno da je Zahir umro u roku od 10 minuta od uboda jer mu je bila presječena vratna arterija. "Kod presijecanja vratne arterije ide krv u mlazu te brzo nastupi iskrvarenje", dodao je Žujo. Podsjetimo, Arneli Pajević Lavić se sudi da je ubila svog muža Zahira na Božić 2012. na otpadu Feroelektra u mostarskom naselju Bišće Polje, a svjedoci su je vidjeli kako je tog dana s kćerkom došla popričati s mužem. Navodno se s njim često svađala zbog novčanih problema, a na sljedećem ročištu optužena Arnela bi i sama mogla sjesti na klupu za svjedoke te iznijeti svoju obranu. Prije početka suđenja je rekla kako se po ovakvoj optužnici mora izjasniti da nije kriva za ubojstvo, a ostaje za vidjeti kakvu će te hoće li uopće iznositi obranu pred sudskim vijećem.